Avaleht

Kuidas hooldada nahkdiivanit?

media

Valides kodu või mõnda muud ruumi kaunistama nahkviimistlusega toote, tuleb meeles pidada nii mõndagi, et see aastast aastasse kaunis püsiks. 
Nahkmööbli pealt on peale aastaid kasutuses olemist selgelt näha, kui tihedalt ja hoolikalt on seda selle aja jooksul puhastatud. 
Kõigepealt tuleks hoida nahkdiivan tolmuvaba, tolm ja mustus koguneb kiirest nahapooridesse ja sealt seda kätte saada on päris raske ja aeganõudev. Lisaks plekkide eemaldamisele võib kahjustada ka nahatekstuuri. Kindlasti ei tohiks mitte mingil juhul nahkviimistlusega eseme kallale minna kareda lapi, švammi või muu  tugevatoimelise puhastusvahendiga. Poodides on spetsiaalsed hooldusvahendid, kuid sobib ka tavaline mesilasvaha. Puhastage ese tolmust, seejärel asuge vastavalt hooldusvahendi instruktsioonidele tegutsema. Eseme värskenduseks võib kasutada peale vahatamist ka aeg-ajalt mikrofiirist lappi, millega saab ideaalselt poleerida väiksemaid kriime ja pragusid. 
Kui esemel on juba pindmisi kahjustusi/kulumisi, siis hooldusvahendid võivad naha pinda natukene küll pehmendada, kuid täiesti olematuks seda teha ei saa. Muidugi tuleb siinkohal appi naha värvimine, kuid see tuleks jätta proffesionaali hooleks ja ise esmakordselt mitte proovida. 
Kaitse enda nahast mööblieset ka otsese päikesevalguse eest! Päike võib ajapikku mööblieset tunduvalt pleegitada ja kuivatab samuti nahapinda.